Laden Evenementen

Terug naar workshops

  • Dit evenement is voorbij.

Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag, ook in het vrijwilligerswerk

6 oktober | 19:00 - 20:30

Locatie: 's-Hertogenbosch

Sinds de #METOO lijkt het nieuws wel ontploft met steeds meer berichten over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Is het een moderne overgevoeligheid, een trend die wel weer overwaait of is deze aandacht juist goed? In deze workshop door een hulpverlener van Farent kijken we naar de aard, omvang en ernst van deze ontwikkeling, en wat wij als vrijwilliger kunnen dóen.  

Inhoud 

In deze interactieve workshop staan we stil bij wat op seksueel gebied grensoverschrijdend gedrag is, zowel bij kinderen als volwassenen. We bespreken visies, normen en waarden om van eenieders perspectief te leren.  

De workshop biedt naast een deel theorie ook ervaringsverhalen vanuit de hulpverlening aan slachtoffers en plegers van vormen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook ervaringen van deelnemers mogen gedeeld worden om van te kunnen leren, voel u echter uitdrukkelijk niet verplicht. 

Voor wie 

Alle vrijwilligers die met kinderen of volwassenen werken kunnen deelnemen omdat het iedereen er direct of indirect mee te maken kan krijgen. 

Over de workshopgever  

Suzanne van Sluisveld is trainer Vlaggensysteem (Movisie) en deskundige op seksuologisch gebied. Vanuit Farent heeft zij hulp geboden aan slachtoffers en plegers van seksueel geweld of ander grensoverschrijdend gedrag. Als praktijkondersteuner binnen Farent ondersteunt zij professionals in het werken met thema’s zoals seksualiteit, zowel preventief als in de hulpverlening.  

 

 

 

Ter informatie 

Wij zorgen voor pen en papier. De workshop is rolstoeltoegankelijk. Heb je andere ondersteuning nodig om de workshop voor jou toegankelijk te maken, dan horen we dat graag via info@vrijwilligersacademie073.nl. 

 

Gegevens

Datum:
6 oktober
Tijd:
19:00 - 20:30
Kosten:
€5
Evenement Categorie:

Locatie

Farent
Rogier van der Weydenstraat 2
's-Hertogenbosch, 5213 CA Nederland

Organisator

Suzanne van Sluisveld

Schrijf jezelf in voor deze workshop

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Inschrijven is niet meer mogelijk