Laden Evenementen

Terug naar workshops

Rondleiding: Het Heempark

2 oktober | 10:00 - 12:00

Locatie: den Bosch

Deze activiteit bieden we aan het in het kader van de Week tegen Eenzaamheid van 29 september tot 6 oktober. (Samen is leuker)

 

Ken je de fopzwam of de dodemansvinger? Of wist je dat de vuilboom en de laatvlieger huizen op Zuid?  Benieuwd naar de kleuren van de herfst op zondagmorgen? Ga lekker mee wandelen en ontdekken!

 

Inhoud

Het Heempark op Zuid is een mooi stukje natuur in den Bosch wat onderhouden wordt door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het is meer dan een verzameling brandhout en onkruid die sommigen er in zien, meer dan zo maar een stukje buiten dat zich, aan de stadsrand gelegen, aan de stad onttrekt. Het ‘heem’ in Heempark staat voor inheems. Geen kokospalmen dus, omdat die hier nu eenmaal niet van oorsprong voorkomen.

Een van de vrijwilligers neemt ons mee op pad en vertelt vol passie over wat er allemaal te zien, horen, ruiken en voelen is.

We zorgen nadien voor een kopje koffie of thee om even op te warmen en na te praten.

 

 

Wist je dat? 

Het Heempark wordt onderhouden door een groep enthousiaste vrijwilligers die elke woensdag (en soms ook op andere dagen) buiten aan de slag gaan.

Het bestuur van de stichting Heempark den Bosch waardeert zijn vrijwilligers o.a. door een lidmaatschap bij de Vrijwilligersacademie. Zo kan elke vrijwilliger een workshop/activiteit naar keuze volgen om zichzelf te verrijken! En dat delen ze graag met andere vrijwilligers zoals jij!

 

Er is altijd plaats voor helpende handen. Dus lijkt het je wat om (af en toe) mee te helpen, neem contact op met secretaris@heempark-s-hertogenbosch.nl. Je bent zeker welkom!

 

Praktisch

Het Heempark is helaas moeilijk rolstoeltoegankelijk. Deze activiteit vindt buiten plaats. Er zijn geen toiletten aanwezig.

De ingang van het Heempark is niet te bereiken met de auto. Kom wandelend of per fiets. Parkeren kan in de buurt op de Pettelaarseweg e.d.

Heb je andere ondersteuning nodig om de workshop voor jou toegankelijk te maken, dan horen we dat graag via info@vrijwilligersacademie073.nl.

 

 

Gegevens

Datum:
2 oktober
Tijd:
10:00 - 12:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.heempark-s-hertogenbosch.nl/

Locatie

Heempark
Pettelaarseweg 222
den Bosch, Nederland

Schrijf jezelf in voor deze workshop

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Heempark
0.00
2 beschikbaar