Laden Evenementen

Terug naar workshops

  • Dit evenement is voorbij.

Inspiratieavond Stadslab

5 oktober | 19:15 - 21:00

Locatie: 's-Hertogenbosch

Wist je dat Den Bosch een toonaangevende datastad is? Ken je het gebied aan de Parallelweg bij de Grasso als Innovatiegebied?

De ambtenaren Roland van Doormalen en Tineke Kemperman van de gemeente ’s-Hertogenbosch nemen je graag mee op ontdekkingstocht door dit gebied, waar volop met digitalisering wordt geëxperimenteerd om onze stad slimmer maar vooral duurzamer te maken. Ook krijg je een rondleiding in het Stadslab waar de gemeente, het bedrijfsleven en het onderwijs samen aan maatschappelijk vraagstukken werken met als doel het verslimmen van de buitenruimte. In het Stadslab vinden regelmatig kennissessies plaats en komen er nieuwe samenwerkingen tot stand. Zo worden er slimme oplossingen bedacht voor o.a. het bewateren van bomen, het voorkomen van blauwalg in het zwemwater, het meten van de natuur in de stad. 

Een inspirerende avond met rondleiding in het gebied, die je een nieuwe kijk op je leefomgeving en het inzetten van digitalisering t.b.v. duurzaamheid geeft!

 

Over de workshopleiders

Tineke Kemperman is hoofd van de afdeling Economie & Energie van de sector Stadsontwikkeling van de Gemeente ’s-Hertogenbosch.

Roland van Doormalen is (ambtelijk) opdrachtgever van het Innovatiedistrict Grasso-Grenco; dat gaat over de ontwikkeling van dat gebied tot een bruisende (data en innovatie)hotspot voor bedrijven, studenten, bewoners en iedereen die van innovatie houdt. Naast plannen voor de economische ontwikkeling van de gemeente, houd hij zich bezig met de energietransitie, met arbeidsmarktbeleid en met citymarketing en toerisme. Samen met zijn collega Constant Botter is hij werkzaam bij de gemeente ’s-Hertogenbosch voor Sector Stadsontwikkeling en Sector Stadsbeheer.

Bron afbeelding: Wij zijn DenBosch.nl

 

Deze workshop wordt speciaal aangeboden in het kader van het Jaar van de Vrijwilliger.

Gegevens

Datum:
5 oktober
Tijd:
19:15 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, ,

Locatie

IOT Stadslab
Parallelweg 30
's-Hertogenbosch, 5223AL Nederland
Site:
https://www.denbosch.nl/nl/projecten/spoorzone/iot-stadslab

Schrijf jezelf in voor deze workshop

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Inschrijven is niet meer mogelijk