- Dit evenement is voorbij.
Hoe herken je laaggeletterdheid?
18-06-2019 | 15:00 - 17:00
Locatie: 's-Hertogenbosch
Laaggeletterdheid is een overkoepelende term voor mensen die grote moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met een computer. Zij beheersen niet het minimale niveau om volwaardig in de Nederlandse maatschappij te kunnen functioneren. Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen voor het dagelijks leven, bijvoorbeeld op het gebied van werk, gezondheid, financiën en sociale contacten .
Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 12% van de Nederlandse beroepsbevolking laaggeletterd is. In totaal komt dit neer op 1,3 miljoen mensen tussen de 16 en 65 jaar. Wanneer ook de doelgroep 65+ wordt meegenomen, komen er naar schatting nog eens 600.000 laaggeletterden bij. Het aantal laaggeletterden in Nederland groeit bovendien nog steeds.
Andrea Driessen vertelt je in de workshop herkennen, bespreken en doorverwijzen laaggeletterdheid alles over dit onderwerp. Hoe herken je het en hoe kan je dit bespreekbaar maken. En wat kan je vervolgens verder doen? Waar kan je laaggeletterden naar doorverwijzen?
Inschrijven is mogelijk tot 18 juni 2019 15.00 uur. De workshop wordt georganiseerd door Farent en wordt gegeven door Andrea Driessen van Cubiss. De workshop vindt plaats in zaal ‘De Dommel’bij van Neynsel, Eemweg 114.