Laden Evenementen

Terug naar workshops

  • Dit evenement is voorbij.

Tijd voor jezelf én actief de natuur beleven!

21-09-2020 | 16:00 - 18:30

Locatie: 's- Hertogenbosch

 

Tijdens deze workshop ga jij op een actieve, inspirerende manier de natuur beleven! Precies zoals de kinderen die op bezoek komen in Het Bewaarde Land. Deze manier is gericht op waarnemen en ervaren van de natuur, met alle zintuigen. Zo heb je even heerlijk wat tijd voor jezelf, en kan je de natuur écht beleven.

 

We starten met koffie en thee. Het inhoudelijke deel van de workshop start met een korte toelichting op Het Bewaarde Land, en de achterliggende werkwijze. Daarna gaan we de natuur van de Nulandse Heide samen beleven. Dit aan de hand van de verschillende werkvormen die toegepast worden door de Wachters en Fleuren in het Bewaarde Land, zoals het landverkenspel en kringlooponderzoek.

 

De workshop duurt circa 2.5 uur en wordt begeleid door Geertje Jansen en Elize Kronenberg van IVN Natuureducatie. De workshop is inclusief een heerlijke kop Fleurensoep (de soep die ze altijd maken in het Bewaarde land).

Deelname is gratis voor vrijwilligers die actief zijn bij een organisatie die lid is van VrijwilligersAcademie073. Niet leden betalen €5.

Locatie: LET OP DE LOCATIE IS GEWIJZIGD VAN DE LEUKE MEUK NAAR DE GRAAFSE AKKER! mrg.van Roosmalenplein 32 in Den Bosch

 

De workshop is geschikt voor deelnemers tussen de 18-88 jaar. Helaas is deze workshop niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 

Ben je benieuwd en wil jij nog meer weten over Het Bewaarde Land? Ga dan naar www.hetbewaardeland.nl

 

Over Het Bewaarde Land

Het Bewaarde Land is een natuurbelevingsprogramma voor scholen uit het Basisonderwijs. In het Bewaarde Land verkennen kinderen uit groep 5 en 6 de natuur tijdens drie volle dagen. Dit doen zij in kleine groepjes, onder leiding van goed opgeleide vrijwilligers: de Wachters en Fleuren van Het Bewaarde Land. Vanuit hun eigen liefde voor de natuur inspireren de Wachters en Fleuren de kinderen om de natuur weer te leren waarnemen en ervaren met alle zintuigen. Zodoende brengen zij de kinderen weer in contact met de natuur. Kinderen bouwen daardoor een band op met de natuur en het verrijkt hun leven.

Gegevens

Datum:
21-09-2020
Tijd:
16:00 - 18:30
Kosten:
€5
Evenement Categorie:

Locatie

De Graafse Akker
Mgr. van Roosmalenplein 32
's- Hertogenbosch, 5213 GD Nederland

Schrijf jezelf in voor deze workshop

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Inschrijven is niet meer mogelijk