Laden Evenementen

Terug naar workshops

  • Dit evenement is voorbij.

GEANNULEERD Rondleiding Eendenkooi

04-10-2019 | 10:30 - 12:30

Locatie: 's- Hertogenbosch

Deze rondleiding is geannuleerd. De rondleiding wordt in het voorjaar 2020 opnieuw aangeboden.

 

Bezoek op dierendag de Eendenkooi in de Maaspoort. Ga onder begeleiding mee op ontdekking in de Eendenkooi, die stamt uit 1672.

Een gebied omgeven door water en land, waar stoere runderen grazen; een oase van rust. Een eendenkooi die zoveel mogelijk in zijn oude glorie wordt hersteld op de authentieke manier: zonder machines, dus met de hand.

Sinds november 2017 zijn er nieuwe bewoners in de eendenkooi komen wonen. We weten echter nog niet of Ed en Wilhelmina ook al dit jaar gaan zorgen voor kleine Ednajes en Willempies. Laat je verrassen door de natuur zo dicht onder de rook van de stad!

Tijdens deze 2 uur durende excursie vertelt gids Rut Stokman wat een eendenkooi is, wie er eenden vangt, hoe en waarom er gevangen werd. Kortom de geschiedenis van een natuurhistorisch cultuur monument in een hedendaags perspectief.

Eendenkooi Maaspoort ligt in het Burgemeester van Zwietenpark in ‘s-Hertogenbosch, in de wijk Maaspoort en is niet direct per auto te bereiken. De ingang ervan bevindt zich aan het Burgemeester van Zwietenpad, op loopafstand van de parkeerplaats aan de Hazenburgstede (circa 500m) en verschillende bushaltes.

 

Gegevens

Datum:
04-10-2019
Tijd:
10:30 - 12:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Burgemeester van Zwietenpark
's- Hertogenbosch,

Schrijf jezelf in voor deze workshop

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Inschrijven is niet meer mogelijk