Laden Evenementen

Terug naar workshops

  • Dit evenement is voorbij.

Online training (Beter) leren werken met excel

26 september | 13:30 - 16:00

Locatie: 's-Hertogenbosch

Financiële gegevens bijhouden, een adressenbestand verwerken, budget bewaken, …  Vrijwilligerswerk vraagt soms ook administratieve vaardigheden. Al bekend met excel of er nog nooit mee gewerkt?  Deze training laat de waaier aan mogelijkheden zien die het programma excel te beiden heeft!

Inhoud

We starten met een gezamenlijke les in het Computerhuis Oost. Na deze middag kan je bij belangstelling de cursus thuis of op je werkplek verder volgen, in eigen tempo en over meerdere dagen. Hiervoor heb je een lidmaatschap van SeniorWeb nodig, wat voor een jaar gratis wordt aangeboden tijdens de cursus. (Meer info vind je hier).

Tijdens deze training krijg je de basisbeginselen van het programma Excel van Microsoft onder de knie. Na afloop heb je leren werken met de termen werkblad, rijen, kolommen en cellen. Je kunt eenvoudige berekeningen maken, de gegevens vormgeven en de tabelgegevens weergeven in een grafiek.

 

 

Opbouw

  1. * De basis: het programma starten, een document openen en werkbladen, kolommen, rijen en cellen onderscheiden
  2. * Getal notatie: aangeven of het een geldbedrag, percentage of datum betreft. Cijfers achter de komma zetten en grote getallen noteren.
  3. * Rekenen: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen, en functies gebruiken om een berekening uit te voeren.
  4. * Grafieken: gegevens presenteren in een grafiek
  5. * Opmaak en weergave: de breedte van kolommen en de hoogte van rijen aanpassen. Tekst en cellen vormgeven en de juiste weergave gebruiken om af te drukken.

Na afloop van de cursus beheers je de basisvaardigheden van Excel. Bij het succesvol afronden van de volledige cursus online, ontvang je een certificaat Basisvaardigheden Microsoft Excel.

 

Over de workshopgever

Computerhuis Oost  is een vrijwilligersorganisatie. (Vereniging zonder winstoogmerk) die zich tot doel gesteld heeft om inwoners van
‘s-Hertogenbosch te helpen met digitale vaardigheden.

 

Ter informatie  

Het leslokaal bevindt zich op de 1ste verdieping. Wilt u deelnemen maar kunt u geen traplopen, meld dat ons, we zoeken een oplossing. De workshop kan door enkele deelnemers ook gevolgd worden op de benedenverdieping. Neem even contact op, dan kijken we naar de mogelijkheden. 

Wil je deze cursus verder afronden, dan dien je thuis of op je werkplek te beschikken over een laptop of computer met het programma Excel onder Microsoft. Heb je andere ondersteuning nodig om de workshop voor jou toegankelijk te maken, dan horen we dat graag via info@vrijwilligersacademie073.nl. 

Gegevens

Datum:
26 september
Tijd:
13:30 - 16:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:
Site:
https://computerhuisdenbosch.nl/

Locatie

Computerhuis Oost
Lucas van Leijdenstraat 29
's-Hertogenbosch, Nederland
Site:
https://computerhuisdenbosch.nl/

Schrijf jezelf in voor deze workshop

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Inschrijven is niet meer mogelijk