Laden Evenementen

Terug naar workshops

 • Dit evenement is voorbij.

Omgaan met levensvragen

17 oktober | 19:30 - 22:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 17-10-2022 at 19:30

Locatie: 's-Hertogenbosch

Opgelet: Deze workshop bestaat uit twee delen. Deze startbijeenkomst op 29 september en een reflectie-avond op maandag 17 oktober. Je schrijft je automatisch in voor de twee avonden.

 

Wat vind ik nu echt belangrijk in het leven? Waarom is de zin van het leven? Wat is mijn leven nog waard? Wat gebeurt er na de dood?  

Herken je deze vragen? 

Inhoud 

We vragen ons allemaal wel eens af wat we nu voor ons echt toe doet, wat we nu echt belangrijk vinden. Ook als vrijwilliger krijg je vaak te maken met mensen die door ingrijpende gebeurtenissen worstelen met levensvragen. Bijvoorbeeld door het verlies van de levenspartner of het verslechteren van de gezondheid, staan mensen stil bij de zin van het leven: wat maakt mijn leven de moeite waard?  

 

Wat doen we met de levensvragen die op ons pad komen vanuit het vrijwilligerswerk en privé? 

In de workshop wordt op interactieve wijze stilgestaan bij het omgaan met deze levensvragen. We leren hoe levensvragen tijdens een gesprek te herkennen en hoe te reageren op dit soort levensvragen en situaties. 

Op de eerste avond komen volgende onderdelen aan bod:

 • Wat zijn levensvragen?
 • Wat is jouw levensvisie?
 • Wat voor zin heeft zingeving?

Er wordt gewerkt met filmpjes en voorbeelden uit de praktijk.

Voor de tussentijd is er een verwerkingsopdracht vanuit je eigen praktijk.

Op de tweede avond komt aan bod:

 1. Terugblik op  de verwerkingsopdracht.
 2. Verheldering van de eigen levensvisie.
 3. Wat is jouw taakopvatting als vrijwilliger?
 4. Luisteren naar wat niet gezegd wordt.
 5. Horen, zien en aandacht.
 6. Herkennen van signaalgedrag.
 7. Het belang van presentie.

Voor wie 

De workshop is bedoeld voor de vrijwilliger die met mensen werkt en te maken krijgt met vragen over de zin van het leven. Ook als individu kun je te maken hebben of krijgen met ingrijpende gebeurtenissen. Levensvragen hebben we allemaal. We vragen ons allemaal wel eens af wat we nu voor ons echt toe doet, wat we nu echt belangrijk vinden. 

Over de workshopgever 

Mart van de Veeweij is als gepensioneerd hogeschooldocent met 44 jaar onderwijservaring in exacte vakken, levensbeschouwing en ethiek. Naast Hbo-opleidingen op het gebied van levensmiddelentechnologie, haalde hij meerdere lerarenopleidingen en 2e en1e graad Theologie en levensbeschouwing (Geestelijk Verzorger). Momenteel is hij als vrijwilliger actief bij het buurtpastoraat in de Graafsewijk in Den Bosch. Vanuit deze inzet en zijn actieve betrokkenheid bij de protestantse Kerk in den Bosch, zet hij zich graag in voor de vrijwilligers in de stad. Aandacht voor zingeving in de breedste zin van het woord, is een rode draad in zijn leven. 

 

 

 

 

Ter informatie 

Wij zorgen voor pen en papier. De workshop is rolstoeltoegankelijk. Heb je andere ondersteuning nodig om de workshop voor jou toegankelijk te maken, dan horen we dat graag via info@vrijwilligersacademie073.nl. 

Gegevens

Datum:
17 oktober
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:

Locatie

Farent
Rogier van der Weydenstraat 2
's-Hertogenbosch, 5213 CA Nederland

Organisator

Mart van de Veeweij

Schrijf jezelf in voor deze workshop

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Inschrijven is niet meer mogelijk