Laden Evenementen

Terug naar workshops

Omgaan met levensvragen in gesprek

8 maart | 19:30 - 21:30

Locatie: 's-Hertogenbosch

Als vrijwilliger werk je graag met mensen. Je houdt van het contact en het praatje dat bij dit contact hoort. Maar vaak is dat praatje niet zomaar een praatje, maar een vraag naar zingeving. En dat klinkt zwaarder dan het is. Levensvragen hebben we allemaal. We vragen ons allemaal wel eens af wat we nu voor ons echt toe doet, wat we nu echt belangrijk vinden.

Vrijwilligers in de (maatschappelijke) zorg worden regelmatig geconfronteerd met mensen die worstelen met levensvragen. Vooral na ingrijpende gebeurtenissen als het verlies van de levenspartner of het verslechteren van de gezondheid kunnen mensen stilstaan bij de zin van het leven: wat maakt mijn leven de moeite waard? Het is voor de vrijwilliger niet altijd makkelijk om op dit soort vragen en situaties te reageren. In de workshop wordt op interactieve wijze stilgestaan bij deze levensvragen en hoe deze tijdens een gesprek te herkennen zijn.

 

Mart van de Veeweij is als gepensioneerd hogeschooldocent met 44 jaar onderwijservaring in exacte vakken, levensbeschouwing en ethiek, momenteel als vrijwilliger actief bij het buurtpastoraat in de Graafsewijk in Den Bosch. Naast HBO-opleidingen op het gebied van levensmiddelentechnologie, haalde hij meerdere lerarenopleidingen en 2e en1e graad Theologie en levensbeschouwing (Geestelijk Verzorger).
Vanuit zijn actieve betrokkenheid bij de protestantse Kerk in den Bosch en zijn inzet bij het buurtpastoraat, zet hij zich graag in voor de vrijwilligers in de stad. Aandacht voor zingeving in de breedste zin van het woord, is een rode draad in zijn leven.

Gegevens

Datum:
8 maart
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
€5
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Farent
Rogier van der Weydenstraat 2
's-Hertogenbosch, 5213 CA Nederland

Organisator

Mart van de Veeweij

Schrijf jezelf in voor deze workshop

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Levensvragen
5.00
11 beschikbaar