Laden Evenementen

Terug naar workshops

Je hoort me wel, maar luister je ook?

10 november | 10:30 - 12:30

Locatie: 's-Hertogenbosch

Als vrijwilliger heb je vaak een luisterend oor. Maar is luisteren hetzelfde als je mond houden? Of vraagt het meer? 

Een luisterend oor verzacht pijn, geeft inzichten en kan zelfs levens redden!

 

Inhoud

Horen en luisteren. Twee werkwoorden die op het eerste zich dezelfde betekenis hebben. Maar eigenlijk dekken ze een andere lading. In deze workshop leer je wat écht luisteren inhoudt. Je krijgt handvaten aangereikt om daadwerkelijk naar de ander te luisteren, en zo wederzijds begrip en respect te creëren. Door goed te luisteren met echte aandacht, kan je ook de juiste hulp aanbieden.

 

Opbouw

De workshop biedt eerst wat theoretische omkadering over luisteren op zich. Het lijkt immers zo makkelijk, maar dat is het niet altijd. Wat maakt luisteren dan zo belangrijk? Via praktische oefeningen ervaar je wat er in je gebeurt op het moment dat een ander je iets vertelt, en hoe dat jouw luisteren beïnvloedt.

Daarna wordt het model van de Luisterthermometer gepresenteerd. Dit model leert ons bij onszelf te onderscheiden hoe we op elk moment aan het luisteren zijn. Je kan je eigen (luister)gedrag immers pas aanpassen als je ook kijkt naar hoe je dit doet in je dagelijkse leven. Zo ontdek je wat het luisteren misschien wel eens in de weg staat, of welke valkuilen er bij jou aanwezig zijn.

Door de praktische oefeningen en de theoretische omkadering, leren we luisteren met echte aandacht.

Voor wie

Deze workshop is gericht op alle vrijwilligers die werken met andere mensen. Aan de balie, als maatje, samen activiteiten organiseren, … Goed kunnen luisteren maakt dat je gericht hulp kan aanbieden, maar kan er ook voor zorgen dat misverstanden vermeden worden!

 

Over de workshopgever

Deze workshop wordt verzorgd door een professional van de Luisterlijn. Wendy Levering is trainer en begeleider van het Bossche vrijwilligersteam van de Luisterlijn, een landelijke organisatie die dag en nacht een luisterend oor biedt via telefoon (088-0767000) of chat (www.deluisterlijn.nl).

 

 

Praktisch 

Wij zorgen voor pen en papier. De workshop is rolstoeltoegankelijk. Heb je andere ondersteuning nodig om de workshop voor jou toegankelijk te maken, dan horen we dat graag via info@vrijwilligersacademie073.nl. 

Gegevens

Datum:
10 november
Tijd:
10:30 - 12:30
Kosten:
€5
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.deluisterlijn.nl/

Locatie

Farent
Rogier van der Weydenstraat 2
's-Hertogenbosch, 5213 CA Nederland

Organisator

De Luisterlijn

Schrijf jezelf in voor deze workshop

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Inschrijven is nog niet mogelijk