Laden Evenementen

Terug naar workshops

  • Dit evenement is voorbij.

Inspiratieavond en ontmoeting

23 september | 19:30 - 21:30

Locatie: 's-Hertogenbosch

Ontmoeting, een betekenisvol verhaal en gezelligheid!

Deze avond staat in het teken van elkaar ontmoeten en inhoudelijk gevoed worden. Een avondje uit met je mede-vrijwilligers, andere vrijwilligers ontmoeten en nieuwe inspiratie opdoen? 

Inhoud 

Heb je interesse in geschiedenis, word je graag geïnspireerd door een persoonlijk verhaal? Dan is deze avond zeker iets voor jou!

We worden deelgenoot in het leven van een – op het eerste zicht – gewone man tijdens WOII.  In de kapel van de Papenhulst, een plek met veel geschiedenis, aanhoren we diverse verhalen uit een persoonlijk leven. Zo maken we samen een reis door een zware periode in de geschiedenis.

Rob Ruijs, een ervaren coach en trainer, met een hart voor geschiedenis vertelt:

”Mijn grootvader Richard Hellmann was eigenlijk een hele gewone Duitse man. Maar zijn leven kreeg een vreselijke wending toen de Nazi’s hem als Jood bestempelden. We volgen Richard in zijn levensverhaal tot aan het onafwendbare einde: Auschwitz. ”

 

Voor wie

We bieden een inspirerend avondje uit met een boeiend verhaal en tijd genoeg om nadien bij te kletsen met een drankje.

Deze lezing is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis, het jodendom, discriminatie en uitsluiting.  

 

Na de lezing is er ruimte en tijd om bij te praten onder het genot van een drankje. We proosten graag met je op je inzet als vrijwilliger!

 

 Over de workshopgever 

Om het onbegrijpelijke van de Holocaust beter te begrijpen, ben ik 15 jaar geleden het leven van mijn joodse grootvader gaan reconstrueren. Af en toe vertel ik zijn levensverhaal aan anderen, onder andere middelbare scholieren, waar ik terug hoor dat ze het verhaal meeslepend en invoelbaar vinden.  

Daarnaast werk ik graag met en voor jongeren. Als weerbaarheidstrainer binnen Motifire verzorg ik met plezier en passie motivatie-trainingen aan jongeren.

Gegevens

Datum:
23 september
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Kapel Paap
Papenhulst
's-Hertogenbosch, 5211LC Nederland
Telefoon:
0616476513

Organisator

Rob Ruijs

Schrijf jezelf in voor deze workshop

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Inschrijven is niet meer mogelijk