Laden Evenementen

Terug naar workshops

  • Dit evenement is voorbij.

Ervaringsverhaal: Ik en mijn autisme

30 juni | 19:30 - 21:00

Locatie: 's-Hertogenbosch

Hoe is het om als jong iemand te leven in een wereld die je niet altijd helemaal begrijpt? Zijn mensen met een lichte vorm van autisme echt niet goed in sociaal contact? En vinden ze gevoelens nu altijd lastig? En wat kan jij – als naaste van – nu doen om een goed contact op te bouwen? 

 

Inhoud

Bram Bruers vertelt vlot zijn verhaal over hoe hij met zijn autisme in het leven staat. Wat zijn mogelijkheden, wat zijn moeilijkheden? Hoe kan hij de wereld beter begrijpen en hoe kan de wereld hem beter begrijpen? Verwacht geen theoretische uiteenzetting over het autismespectrum, maar een levensverhaal van een jong iemand die volop in het leven staat.

Over de workshopgever

”Ik ben Bram Bruers, 32 jaar oud en een jongen met een lichte vorm van autisme. Ik geef presentaties over mijn eigen autisme. Ik vertel dan mijn levensverhaal waarin ik zowel de positieve als negatieve aspecten van mijn eigen autisme onder de aandacht breng. Mijn bedoeling is om met deze presentaties mensen meer in te lichten over autisme.

Doordat ik zelf autisme heb kan ik in mijn presentaties vertellen hoe het is om dag in dag uit te leven met autisme en hoe ik me daarbij voel. Dit is iets wat veel autismedeskundigen (zonder autisme) niet onder woorden kunnen brengen. Juist om deze reden zijn mijn autisme presentaties erg speciaal en zeer persoonlijk, hiermee onderscheid ik mijzelf van de rest.

 

Mijn verhaal kan dus waardevol zijn voor mensen die in aanraking komen met mensen die autisme hebben. Dit kan zijn van studenten die sociale wetenschappen studeren tot ouders die een autistisch kind hebben.”

Wat brengt deze workshop je?

Je krijgt inzichten over hoe het is om met een lichte vorm van autisme te leven. Zo krijg je ook handvaten in de interactie en communicatie met een persoon die een lichte vorm van autisme heeft.

Voor wie

Deze workshop is bedoeld voor vrijwilligers die in aanraking komen met mensen met (een lichte vorm van) autisme en daar meer over willen weten.

Ter informatie

Wij zorgen voor pen en papier. De workshop is rolstoeltoegankelijk. Heb je andere ondersteuning nodig om de workshop voor jou toegankelijk te maken, dan horen we dat graag via info@vrijwilligersacademie073.nl.

 

 

 

Gegevens

Datum:
30 juni
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€5
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://bramverteltoverzijnautisme.weebly.com/

Locatie

Farent
Rogier van der Weydenstraat 2
's-Hertogenbosch, 5213 CA Nederland

Organisator

Bram Bruers
E-mail:
bram.bruers@gmail.com

Schrijf jezelf in voor deze workshop

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Inschrijven is niet meer mogelijk