Laden Evenementen

Terug naar workshops

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus: Modern besturen (4 avonden)

24-10-2018 | 19:00 - 22:00

Locatie: 's- Hertogenbosch

Cursus Modern Besturen

TALENTONTWIKKELING VOOR ENTHOUSIASTE, POTENTIELE BESTUURDERS

 

WELK TALENT BIEDT JOUW VERENIGING DE KANS?

Dit najaar organiseert het team van verenigingsondersteuning ’S-PORT, samen met Brug 8 ‘Begeleiders van vernieuwing en verandering’, voor de tweede keer de cursus ‘Modern Besturen’.

Modern besturen is een leerprogramma waar (toekomstige) bestuurders klaar gestoomd worden om hun vereniging gereed te maken voor de toekomst en de uitdagingen die deze met zich meebrengt!

Het programma is speciaal ontwikkeld voor potentiele jonge bestuurders die hart hebben voor hun vereniging of voor bestuursleden die hun bestuurlijke skills een ‘boost’ willen geven. Een mooie kans dus voor bestuurders van nu en van de toekomst!

Wat houdt het programma in?

Het programma biedt een vernieuwende en frisse kijk naar het besturen van een vereniging. Het programma bestaat uit vier bijeenkomsten: 24 oktober – 14 november – 28 november – 12 december en zal van 19.00u tot 22.00u plaatsvinden bij Hockeyclub ‘s- Hertogenbosch.

De volgende thema’s zullen aan bod komen:

  • Besturen: wat is dat?
  • Trends en ontwikkelingen
  • Persoonlijke effectiviteit en leiderschap
  • Samen veranderen en de praktijk
  • Kennismaken met Cityboost

Deelnemers worden uitgedaagd om na te denken over welke rol zij kunnen spelen in de veranderende club. Na elke bijeenkomst volgt een opdracht, waardoor de link naar de praktijk op de eigen club direct wordt gelegd. De deelnemers wisselen ervaringen uit en adviseren elkaar bij knelpunten. Deelname aan het programma en het bijbehorende certificaat is een mooie aanvulling op het CV.

Waarom is het voor mijn vereniging waardevol?

Veel verenigingsbestuurders worstelen met de vraag hoe zij hun bestuurlijk kader kunnen versterken en verjongen. Tegelijkertijd weten veel (jonge) leden echter niet wat het besturen van een vereniging inhoudt of vinden ze zichzelf (nog) niet capabel genoeg. Toch zonde, want verjonging in het bestuur zorgt voor een gezonde dynamiek en is juist belangrijk in het aangaan van de huidige en toekomstige uitdagingen van de vereniging.

 

Speciaal voor de VrijwilligersAcademie073 heeft S-PORT voor deze cursus 8 gratis workshopplaatsen beschikbaar gesteld! Wil je meedoen? Dan verwachten wij dat je alle 4 de bijeenkomsten aanwezig bent.

Schrijf je snel in voor deze interessante cursus. Inschrijven kan tot 12 oktober 2018.

 

Gegevens

Datum:
24-10-2018
Tijd:
19:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

H.C. Den Bosch
Oosterplasweg 35
's- Hertogenbosch, 5215 HT Nederland

Organisator

S-port

Schrijf jezelf in voor deze workshop

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Inschrijven is niet meer mogelijk