Over VrijwilligersAcademie073


Vrijwilligers krijgen een steeds belangrijkere plaats in de maatschappij en er wordt ook steeds meer van ze verwacht. Wij vinden dat daar goede scholing en waardering tegenover moet staan!

 

Hoe VrijwilligersAcademie073 groeit

In 2013 besloten een groot aantal zorg- en welzijnsorganisaties om samen met Avans ’s-Hertogenbosch vrijwilligers en studenten een week aan te bieden waarin lezingen werden gegeven, workshops plaats vonden en rondleidingen georganiseerd werden. De Week van VrijwilligersAcademie073, met jaarlijks 1000 unieke deelnemers, is een groot succes!

De behoefte aan meer lezingen,cursussen en workshops werd groter. Vrijwilligers wilden ook verdieping. Vanuit die behoefte ontstond het idee om gedurende het hele jaar cursussen, lezingen, workshops aan te bieden.

Vanaf 2016 organiseren wij gedurende het hele jaar door workshops en trainingen. De Week van VrijwilligersAcademie073 in april staat vooral in het teken van inspiratie, waardering en ontmoeting.  In het jaaraanbod bieden we verdieping.

Wij richten ons op vrijwilligers en actieve bewoners uit de gemeenten ‘s- Hertogenbosch en Vught of op vrijwilligers die binnen deze gemeente actief zijn als vrijwilliger. De Week van VrijwilligersAcademie073 richt zich daarnaast ook op toekomstige beroepskrachten van de Avans Hogeschool.

We werken samen met diverse organisaties en zzp’ers uit de gemeente ’s- Hertogenbosch en Vught. De coördinatie ligt in handen van Galant Vrijwilligersnetwerk.

 

Wat vinden wij belangrijk

  • -Wij willen kennis en kunde aanbieden, die mensen nodig hebben om met plezier en vertrouwen zich in te kunnen zetten voor een ander.
  • -Wij willen mensen, die zich belangeloos inzetten voor anderen de mogelijkheid geven om zinvolle en leuke dingen te doen; om van te leren, om te
  •  ontspannen, om te ontdekken en om te ontmoeten. Als blijk van waardering.

 

VrijwilligersAcademie073 heeft zowel de Avans jury- als publieksprijs 2014 gewonnen en is genomineerd voor Godshuizenprijs 2014 en voor de landelijke Meer dan Handen Vrijwilligersprijs 2014.

 

Wat kan VrijwilligersAcademie073 voor jou betekenen?


plezier hebben

Plezier hebben

Ontwikkelen

Ontwikkelen

hangmat

Ontspannen

Ontdekken

Ontdekken

CV verrijken

CV verrijken

Inspireren

Inspireren

Ondersteuning krijgen

Ondersteuning krijgen

Ontmoeten

Ontmoeten

Participanten & Sponsors