Over VrijwilligersAcademie073


VrijwilligersAcademie073 is een laagdrempelig scholingsprogramma voor iedereen die zich binnen de gemeente ’s-Hertogenbosch en Vught op vrijwillige basis inzet. Ook vrijwilligers die in een andere gemeente wonen maar wel actief zijn bij organisaties in de Gemeenten ’s-Hertogenbosch en Vught kunnen terecht bij VrijwilligersAcademie073.  Het hele jaar door (m.u.v. juli, augustus en december) biedt VrijwilligersAcademie073 een gevarieerd aanbod van workshops aan de hand van vier pijlers: Ontmoeten, Ontdekken, Ontwikkelen en Ontspannen.   

Het aanbod wordt samengesteld op basis van de bijdragen van maatschappelijk betrokken bedrijven en non-profitorganisaties, zodat vrijwilligers kosteloos of tegen een zeer laag tarief kennis opdoen die ze helpen bij hun persoonlijke groei en de nodige handvatten geven voor hun (vrijwilligers)werk. Jaarlijks biedt VrijwilligersAcademie073 meer dan 1000 workshopplaatsen aan en heeft ruim1500 nieuwsbrief-abonnees. 

Het team 

De mensen achter de VrijwilligersAcademie073 maken het mogelijk dat jaarlijks honderden vrijwilligers kunnen deelnemen aan een verscheidenheid aan workshops die gegeven worden door maatschappelijk betrokken ondernemers en non-profitorganisaties. Ons team bestaat voor een groot deel uit vrijwilligers die de VrijwilligersAcademie073 en haar activiteiten dragen. 

Onderscheidingen 

Van een jaarlijkse week met allerlei workshops, lezingen en rondleidingen in samenwerking met o.a. Avans Hogeschool, is de VrijwilligersAcademie073 gegroeid tot een organisatie met een laagdrempelig en wisselend scholingsaanbod met twee keer per jaar een grootschalig event om samen de verdieping op te zoeken rondom een actueel thema.  

VrijwilligersAcademie073 heeft zowel de Avans jury- als publieksprijs 2014 gewonnen en is genomineerd voor Godshuizenprijs 2014 en voor de landelijke Meer dan Handen Vrijwilligersprijs 2014. 

Wat kan VrijwilligersAcademie073 voor jou betekenen?


plezier hebben

Plezier hebben

Ontwikkelen

Ontwikkelen

hangmat

Ontspannen

Ontdekken

Ontdekken

CV verrijken

CV verrijken

Inspireren

Inspireren

Ondersteuning krijgen

Ondersteuning krijgen

Ontmoeten

Ontmoeten

Participanten & Sponsors