Over de VrijwilligersAcademie073


De VrijwilligersAcademie073 is in 2013 van start gegaan.
Een groot aantal zorg- en welzijnsorganisaties besloten om samen met Avans ’s-Hertogenbosch vrijwilligers en studenten een week aan te bieden waarin lezingen werden gegeven, workshops plaats vonden en rondleidingen georganiseerd werden. De Week van de VrijwilligersAcademie073, met jaarlijks 1000 unieke deelnemers, is een groot succes!

De behoefte aan meer lezingen, meer cursussen en workshops werd groter. Vrijwilligers wilden ook verdieping. Vanuit die behoefte ontstond het idee om gedurende het hele jaar cursussen, lezingen, workshops aan te bieden.

Vanaf 2016 organiseert de VrijwilligersAcademie073 gedurende het gehele jaar workshops en trainingen. De Week van de VrijwilligersAcademie073 in april richt zich voornamelijk op inspiratie en waardering.

De VrijwilligersAcademie073 is een samenwerkingsverband van diverse organisaties uit de gemeente ’s- Hertogenbosch en Vught. De coördinatie ligt in handen van Galant Vrijwilligersnetwerk.

De VrijwilligersAcademie073 richt zich op actieve burgers en vrijwilligers uit de gemeenten ‘s- Hertogenbosch en Vught of op vrijwilligers die binnen deze gemeente actief zijn als vrijwilliger. De Week van de VrijwilligersAcademie073 richt zich daarnaast ook op toekomstige beroepskrachten van de Sociale Studies en de Juridische opleiding van Avans Hogeschool.

 

Waarden van de VrijwilligersAcademie073

  • – Empowerment en persoonlijke ontwikkeling
  • – Erkenning en waardering door het stimuleren van eigen kracht.
  • – Toekomstgericht door te helpen in spelen op veranderingen
  • – Inspireren
  • – Praktisch, gericht op het ontzorgen van organisaties.
  • – Vraag gestuurd, we bieden maatwerk  door te voorzien in reële trainingsbehoeften van organisaties en vrijwilligers.

VrijwilligersAcademie073 heeft zowel de Avans jury- als publieksprijs 2014 gewonnen en is genomineerd voor Godshuizenprijs 2014 en voor de landelijke Meer dan Handen Vrijwilligersprijs 2014.

 

Wat kan de VrijwilligersAcademie073 voor jou betekenen?


plezier hebben

Plezier hebben

Ontwikkelen

Ontwikkelen

hangmat

Ontspannen

Ontdekken

Ontdekken

CV verrijken

CV verrijken

Inspireren

Inspireren

Ondersteuning krijgen

Ondersteuning krijgen

Ontmoeten

Ontmoeten

Participanten & Sponsors