Zorgen voor een goede sfeer voor mensen


Carlijn Beers is een vrijwilliger in hart en nieren. Regelmatig komt ze als gastvrouw het teams bij VrijwilligersAcademie073 versterken. Dan ontvangt ze de deelnemers en ondersteunt de workshopleider. “Ik vind het heerlijk om een goede sfeer te creëren en te zorgen voor mensen!”, aldus Carlijn.

 

Naast haar taak als gastvrouw, is Carlijn ook te vinden op grotere events zoals Theaterfestival Boulevard en de Week van Vrijwilligersacademie073. “Grappig dat mensen je dan herkennen en automatisch vragen aan je gaan stellen”, vertelt ze. 

Het werk bij Vrijwilligersacademie073 ervaart Carlijn als afwisselend, gezellig en nooit saai! Zo ook als ze meerdere keren bij eenzelfde workshop zit. “Elke groep is anders dus ook de dynamiek tussen mensen en wat er van mij verwacht wordt door de workshopleider. Daarnaast pik ik inhoudelijk van alles mee; van boekhouden tot persoonlijke vaardigheden. Mooi meegenomen!”  
 
Meestal verloopt alles goed en gezellig. Maar hoe gaat Carlijn om met een situatie als deze anders verloopt dan aanvankelijk gedacht? Flexibiliteit en oplossingsgerichtheid zijn volgens haar de toverwoorden zodat iedereen tevreden is. “En vooral mensgericht werken,” vertrouwt ze ons toe, “want iedereen komt voor zijn of haar plezier! Zo ook ik!”  
 
In de praktijk betekent dit dat Carlijn bijvoorbeeld soms moet ingrijpen. “Laatst was het iets te gezellig,” vertelt ze lachend. “Zo kwamen twee oude vriendinnen elkaar tegen bij een workshop en hadden veel te bespreken. Dan ligt er voor mij als gastvrouw een uitdaging om op een positieve manier de rust te bewaren en een leuke sfeer te behouden.”  

Belangrijk voor Carlijn is dat iedereen zich welkom voelt en dat alles goed verzorgd is tijdens de workshop. Pas als alle cursisten tevreden zijn, gaat Carlijn met een fijn gevoel naar huis.