Een leven lang leren


Wij zetten onze partners graag in het zonnetje! Deze keer Stefan van Teeffelen van Avans Hogeschool.

Stefan is werkzaam bij de Academie voor Sociale studies bij Avans in ’s-Hertogenbosch. “Binnen onze academie leiden we jonge mensen op voor een loopbaan binnen het sociaal domein. Binnen de opleiding benadrukken we bij onze studenten het belang van ‘een leven lang leren’. Leren stopt namelijk niet zodra je een diploma hebt.”

Vrijwilligersacademie073 geeft volgens Stefan concreet handen en voeten aan dit veelgehoorde credo: ‘een leven lang leren’ en dat vindt hij fantastisch. Je voortdurend ontwikkelen geeft zin maar helpt ook het vrijwilligerswerk (de kurk waarop de samenleving drijft) duurzamer en krachtiger te maken.

“Ik werk graag samen met de vrijwilligersacademie omdat ik denk dat onze organisaties elkaar kunnen versterken.” Bovendien zijn een aantal lessen, workshops, trainingen en lezingen die Avans Hogeschool aan haar studenten aanbied ook interessant voor de doelgroep waar Vrijwilligersacademie073 zich op richt. “Maar andersom is het rijke aanbod van de vrijwilligersacademie ook vaak interessant voor onze studenten. Daarnaast zorgt de samenwerking voor nieuwe ontmoetingen en kruisbestuiving in de stad. Mooi toch!” aldus Stefan van Teeffelen.