Achter de Schermen: Bezoek aan het Stadslab


ACHTER DE SCHERMEN is een nieuw rubriek waar we meer vertellen over ons werk, de leuke contacten die we hebben, plekken die we bezoeken en meer.

Deze keer een gesprek met Roland en Constant van het Stadslab! Roland en zijn collega Tineke geven op 5 oktober een wandeling en rondleiding in het innovatiegebied van ‘s-Hertogenbosch. Wij waren nieuwsgierig naar wat het Stadslab en haar werk nou inhoudt?

Kaat en Nur van VrijwilligersAcademie073 hebben een kijkje genomen bij het Stadslab aan de Parallelweg. Een plek met innovatieve bedrijven en onderwijsinstellingen. Geen wonder dat er kruisbestuiving plaatsvindt en er interessante initiatieven en ideeën ontstaan!

Roland heeft ons een rondleiding gegeven en verteld over de vele innovatieve ideeën van onder meer de studenten van HAS en KW1C om de buitenruimten in de stad slimmer te maken. Van complete computers die in een handpalm passen (zie foto) tot vogelhuisjes die vogels en vogelsoorten registreren (zie foto), van slimme bewateringssystemen voor bomen in de zomer tot temperatuurmeters om blauwalgen te voorkomen in zwemwater: zeer interessante en boeiende plek vol inspiratie waar volop ruimte is om te experimenteren.

Wij hadden vooraf geen idee dat er zoveel gebeurde op het gebied van innovatie en technologische toepassingen. Wij gingen in ieder geval met veel inspiratie naar huis… Hieronder een impressie van de rondleiding.

Zien we je bij de workshop in oktober?